Шахтар направив позов до CAS проти ФІФА на 50 мільйонів євро - ЗМІ

Донецький "Шахтаря" вимагає від ФІФА відшкодування збитків у розмірі 50 мільйонів євро та подав відповідний позов до Спортивного арбітражного суду (CAS), оскаржуючи рішення, яке дозволяє легіонерам в односторонньому порядку зупиняти свої контракти з українськими клубами. Про це повідомляє Футбол.UA із посиланням на The Athletic 18 липня.

Як повідомляють джерела видання, "гірники" вже передали документи генеральному директору CAS у Швейцарії Матьє Реєба.

Суперечка заснована на рішенні ФІФА, оголошеному 21 червня, в якому йдеться, що іноземні гравці та тренери в Україні мають право призупинити свої контракти з українськими клубами до 30 червня 2023 року, за винятком випадків, коли між гравцем чи тренером та їх клубом до 30 червня цього року було досягнуто іншої угоди.

"Шахтар" мав намір продати своїх іноземних гравців, щоб повернути життєво важливі кошти як для покриття збитків клубу, так і для надання гуманітарної допомоги під час війни.

Крім того, було розуміння того, що іноземці не захочуть повернутися, щоб грати у зоні бойових дій. Клуб розраховував, що зможе домовитися про трансферні збори для гравців, і вів активні переговори щодо кількох продажів.

За словами генерального директора "Шахтаря" Сергія Палкіна, протягом 48 годин після винесення рішення ФІФА впали майже всі трансферні переговори клубу, які могли принести "гірникам" десятки мільйонів євро.

Як раніше повідомлялося, футболіст "Шахтаря" повністю перейшов українською через небажання розмовляти мовою вбивць.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті