"Шахтар" у меншості втрачає очки в матчі з "Вересом"

Донецький "Шахтар" у другому турі чемпіонату України зіграв унічию з "Вересом" (1:1). Про це повідомив сайт "Террикон" 2 серпня.

"Гірники" впевнено розпочали матч і в перші десять хвилин завдали, як виявилося, чи не більшу частину своїх ударів у площину воріт суперника. Чудовий момент у дебюті мав Сікан, який ударом головою намагався спрямувати м'яч у дальній кут. Знову був активний Зубков. Однак поступово "Вересу", який зустрічав суперника всією командою на своїй половині поля, вдалося вирівняти гру. У підсумку, до перерви "Верес" і "Шахтар" обмінялися небезпечними моментами. На 26-й хвилині небезпечно з розвороту з лінії штрафного пробив Зубков. А на 41-й хвилині вигідний шанс відкрити рахунок змарнував Дахновський, якому у вирішальний момент не вистачило холоднокровності.

І все ж до перерви рахунок було відкрито. Причому, за вельми незвичайних обставин. Уже в компенсований час арбітр Олександр Шандор призначив стандарт на лівому фланзі атаки "Шахтаря" - недалеко від лінії штрафного. На повторах видно, що арбітр піднімає свисток, однак за мить Матвієнко завдає удару по воротах, які необачно залишив Паст - 0:1.

Буквально за кілька секунд Бондаренко грубо атакував у центрі поля Яго, за що отримав червону картку. Цей епізод визначив подальший хід матчу. До того ж, у перерві попросив заміну Зубков, чий відхід помітно знизив атакувальний потенціал "Шахтаря".

З рівноцінними замінами у чинного чемпіона зараз зовсім погано, і виною тому наслідки нерозважливої бійки, в яку вплуталися футболісти в одному з останніх матчів минулого сезону проти "Дніпра-1". У підсумку, Ракицький, Назарина і Корнієнко продовжують залишатися поза грою. А відсутність Степаненка, Судакова, а тепер ще й Бондаренка повністю "випалює" центр поля донецької команди.

Інтрига другого тайму була проста - чи зуміє "Шахтар" утримати переможний рахунок. Відповідь на нього було отримано вже за чверть години. Під час розіграшу кутового з правого флангу грубо помилився Різник, який програв боротьбу за верховий м'яч Марусичу. Шевченку на дальній штанзі залишилося вразити порожній кут - 1:1.

2023-24, Чемпіонат України

Верес - Шахтар 1:1 (0:1)Голи: Матвієнко Н., 45 (0:1); Шевченко Є., 62 (1:1)Верес: Паст; Вовченко С.; Шевченко Є. (Гагун, 87); Кучеров; Гакман; Яго (Шарай С., 87); Дахновський (Шарай В., 57); Курко; Кухарук; Марусич (Гайдучик Н., 71); Близниченко А. (Шестаков М., 57).

Запасні: Коркодим; Когут Б.; Хондак; Сезар Ж.; Шух

Попередження: Гочолейшвілі 11; Траоре Л.Ш. 48; Фаріна 55; Матвієнко Н. 64Вилучення: Бондаренко А-м 45'

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті