"Шахтар" офіційно підтвердив відставку головного тренера Ігора Йовічевича

Донецький "Шахтар" офіційно підтвердив звільнення Ігора Йовічевіча з посади головного тренера команди. Про це 1 липня повідомляють на офіційному сайті клубу.

"ФК "Шахтар" оголошує про припинення дії контракту з головним тренером Ігором Йовічевичем. Разом із наставником клуб залишає тренерський штаб", - повідомили представники "гірників".

Хорватський фахівець очолив донецький клуб у липні минулого року. За один сезон він провів 40 ігор на посаді головного тренера - у 24-х із них "гірники" перемогли. Головним досягненням Йовічевича стала перемога в чемпіонаті України - цей трофей став першим у тренерській кар'єрі хорвата та 14-м чемпіонством для донеччан.

Також, попри необхідність заново збирати команду через повномасштабне вторгнення РФ, "Шахтар" непогано виступив у єврокубках. Йдеться як про непогані результати на груповому етапі Ліги чемпіонів, так і про те, що в Лізі Європи "гірники" змогли дійти до 1/8 фіналу.

Варто зазначити, що чутки про звільнення Ігора Йовічевича з'явилися ще на фініші чемпіонату. Однак весь цей час офіційні представники клубу не коментували ситуацію з головним тренером.

Нагадаємо, наприкінці травня "Шахтар" оформив чемпіонство в Україні, яке стало 14-м для "гірників".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті