Сенатори США підтримали під час процедурного голосування законопроєкт про військову допомогу для України та Ізраїлю

Сенатори США підтримали під час процедурного голосування законопроєкт, який передбачає військову допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню, - пише ТК "Дзеркало тижня".

Підтримали законопроєкт 67. Проти — 27. Попереду його остаточний розгляд.

Також видання повідомило, що лідер республіканців у Сенаті Конгресу США Мітч МакКоннелл звернувся до своїх однопартійців щодо голосування 11 лютого.

«Сенат стикається з випробуванням американського лідерства. Ми не оснащуємо хоробрий народ України, Ізраїлю чи Тайваню летальними засобами для того, щоб отримати похвалу. Ми не зміцнюємо оборону в Індо-Тихоокеанському регіоні, тому що нам це подобається. Ми не використовуємо американську силу легковажно. Ми робимо це тому, що це в наших власних інтересах», – звернувся МакКоннелл до сенаторів. 

Республіканець навів приклад лідерів Японії та Австралії, які допомагають Україні через те, що вони «не наївні» й знають, «що неконтрольована агресія породжує ще більшу».

«І друзі, і вороги уважно стежать за тим, що ми тут говоримо і як ми голосуємо. Тому що американське лідерство має значення. І воно під питанням. Російський деспот хоче бачити Америку ослабленою. Китайський автократ хоче відправити американське лідерство в історію. Іранський режим хоче зруйнувати наш вплив в регіоні і пролити американську кров. Вони говорять про це своїми діями. Робити вигляд, що ми їх не чуємо – не вихід. Час протистояти загрозам, що накопичуються, настав», – заявив МакКоннелл.

Видання нагадало, що низка республіканців, які орієнтуються на колишнього президента США Дональда Трампа, чинять опір пакету підтримки, який передбачає військову допомогу Україні. Багато аналітиків сумніваються, що законопроект, якщо буде проголосований у Сенаті, пройде голосування у Палаті представників. Аналітичний центр Atlantic Council вважає, якщо Сполучені Штати не вживатимуть заходів з надання допомоги Україні в найближчі кілька місяців, настане катастрофа.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті