Сенат США проголосував за розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню

Верхня палата Конгресу США змогла зібрати необхідну кількість голосів для того, щоб перейти до розгляду законодавства про допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню в загальному розмірі $95 мільярдів. Процедурне голосування відбулося в четвер 8 лютого, повідомляє Укрінформ.

Так, 67 сенаторів проголосували за рішення, яке забезпечить подальший процес розгляду й ухвалення документа, 32 висловилися проти. Для того, щоб рішення вважалося ухваленим, 100-мандатному Сенату необхідно отримати щонайменше 60 голосів.

"Це дуже добре, що Сенат щойно проголосував за те, щоб перейти до розгляду законопроєкту про додаткове фінансування потреб національної безпеки. Це є дуже гарним першим кроком", - заявив за результатами голосування лідер демократичної більшості сенатор Чак Шумер.

Очікується, що найближчим часом верхня палата Конгресу США голосуватиме за сам проєкт закону, аби передати його потім на розгляд Палати представників.

Нагадаємо, законопроєкт передбачає понад $60 мільярдів як підтримку України, а також приблизно $35 мільярдів допомоги Ізраїлю та іншим союзникам США.

Як повідомлялося, 7 лютого Сенат США провалив законопроект про захист кордонів та допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню. 

Також повідомлялося, що президент США Джо Байден заявив республіканцям про свою готовність до серйозних змін у міграційній політиці, та закликав їх не блокувати допомогу Україні. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті