Семеро мерів українських міст вважаються зниклими безвісти. Кличко має претензії до уряду

Російські загарбники викрадають очільників українських міст в великій кількості. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко в інтерв'ю німецькому виданню Der Spiegel.

"Мери були цілями всюди. Росіяни намагалися заарештовувати мерів і різними методами примушувати їх до співпраці. По всій країні було викрадено понад 30 мерів, які залишилися у своїх громадах. Семеро з них вважаються зниклими безвісти", - сказав Кличко.

Він також пригадав, що як голова Асоціації міст України неодноразово звертався до центральної влади із проханням дати чіткі вказівки, як діяти мерам у випадку евакуації, але відповіді так і не отримав.

"Ситуація була важка: якщо ти залишишся зі своєю громадою, ти зрадник. Якщо ви хочете залишити свою спільноту та евакуюватися, ви наляканий кіт. Що ви там маєте робити? Я говорю тут як голова Асоціації міст України. Ми кілька разів зверталися до уряду з проханням дати вказівки: залишитися чи евакуюватися? Але чіткої відповіді ми не отримали", - розповів Кличко.

Як повідомлялося раніше, за матеріалами СБУ повідомлено про підозру меру Полтави.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті