Селище з унікальним джерелом Стара Краснянка на Луганщині рашисти перетворили на черговий полігон великогабаритного сміття

Окуповане селище Стара Краснянка екс-Кремінського (після адмінреформи Сватівського) району в Луганській області практично повністю перетворилось руїни. Відповідне відео розмістив Телеграм-канал "Трибун. Схід" 15 березня.

"Такий вигляд має окуповане селище Стара Краснянка у Кремінському районі на Луганщині", – сказано в повідомленні.

До повномасштабного рашистського вторгнення це село вабило мешканців Луганщини й туристів унікальним джерелом Серафима Саровського. Цю свердловину було відкрито на початку 1970-х років. За добу криниця дає понад 172 кубометрів води. Наявність іонів срібла в цій воді перевищує норму у декілька разів.

Селища знаходиться біля трасі, яка єднає Донецьку й Харківську області з Луганщиною. Тому біля свердловини завжди стояла черга з автомобілів тих, хто хотів набрати води. Свердловина була не лише місцем забору питної води, а й місцем духовного очищення. Біля джерела встановлено пам'ятний хрест преподобному старцю і пророку Серафиму Саровському.

Практично перед повномасштабним вторгненням місцевий підприємець відкрив у селищі міні-готель "Уют" у стилістиці мисливського будинку.

Раніше повідомлялося, що 14 березня 2022 року у Старій Краснянці невідомі у військовій формі розстріляли мирних жителів.

Раніше також було опубліковано відео, яке демонструє, що в окупованому Рубіжному на Луганщині росте кладовище, де ховають непізнаних загиблих: тут сотні людей лежать.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті