Село Табаївка на Харківщині не перебуває під контролем окупантів, йдуть важкі бої - ОСУВ Хотриця

Російські окупанти, за даними на п’ятницю, 2 лютого, не захопили Табаївку в Харківській області. За населений пункт тривають важкі бої. Про це повідомив начальник пресслужби оперативно-стратегічного угруповання військ Хортиця Ілля Єрлаш в ефірі телемарафону, - пише NV.ua.

Єрлаш уточнив, що лінія протистояння в зоні відповідальності військ Хортиця залишається дуже динамічною.

«Противник продовжує наступальні дії, зокрема, неподалік населеного пункту Куп’янськ, а також біля Табаївки — за неї тривають важкі бої. Нині село не перебуває під контролем окупантів, там ведуться артилерійські дуелі», — зазначив він.

Спікер зазначив, що на Лимано-Куп'янському напрямку за останню добу ЗСУ знищили понад 228 окупантів і 75 зразків озброєння.

Він наголосив, що на цьому напрямку нині ворог тримає близько 40 тисяч особового складу. Також росіяни стягнули на цей напрямок понад 500 танків, 650 ББМ, 430 артилерійських систем, більш як 150 реактивних систем залпового вогню та майже 200 реактивних систем залпового вогню.

«Основне завдання українських військ зараз максимально сточити наступальний потенціал противника», — зазначив він.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті