Сейм Польщі визнав росію державою, що підтримує тероризм

Сейм Республіки Польща (нижня палата парламенту) в середу, 14 грудня, ухвалив резолюцію, якою визнав росію державою, що підтримує тероризм і використовує терористичні заходи. Про це йдеться на сайті установи, - пише ZN,UA.

У документі наголосили, що РФ систематично порушує права людини, міжнародне право, Статут Організації Об’єднаних Націй та інші зобов’язання, атакує території інших держав, вчиняє воєнні злочини, геноцид і дії, спрямовані проти економічної діяльності, у тому числі в сфері енергетики.

Зокрема, польський Сейм зазначив, що агресор несе безпосередню відповідальність за збиття літака MH17 у 2014 році та за авіакатастрофу в Смоленську в 2010 році.

Там додали, що тепер російські війська продовжують свою «жахливу й протиправну» агресію проти України, а від ворожих обстрілів по всій території нашої держави вже загинули тисячі людей, включаючи велику кількість дітей.

«РФ, її збройні структури й формування здійснюють акти терору проти цивільної інфраструктури, масові страти й викрадення, сексуальне насильство та катування, відривають дітей від родин з метою русифікації, масово депортують населення, примусово призивають громадян України в збройні сили Росії і розкрадають майно. Росія неодноразово порушила Женевську конвенцію про поводження з військовополоненими», – заявили депутати в резолюції.

Представники Сейму вважають, що РФ вчинила акт міжнародного піратства, коли заблокувала українські порти під час свого повномасштабного вторгнення в країну та паралізувала сполучення морем, що стало причиною виникнення загрози голоду в багатьох державах Африки й Азії.

Польські депутати повторили, що війною проти нашої країни росіяни грубо порушили заборону застосування сили, визначену Статутом ООН, а також суверенітет, незалежність і територіальну цілісність України.

Крім цього, установа закликала Європейську комісію, інші інституції ЄС і держав-членів ООН зайняти аналогічну висловленій в резолюції позицію, вжити необхідних заходів для завершення війни в Україні, покарання РФ та ізоляції агресора на міжнародній арені. Сейм попросив владу Польщі продовжувати надавати підтримку нашій державі й далі тиснути на Росію санкціями, а світ – розробити механізм виплати репарацій з боку загарбників для України та компенсацій для інших держав, організацій і особ, які зазнали збитків через бойові дії.

Статті

Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Луганськ
20.04.2024
19:37

«Ця війна не схожа на жодну іншу»: Україна продовжує напрацьовувати досвід психологічної підтримки поранених і тих, хто повернувся з полону

«Правду кажучи, мені не хочеться знов про все це згадувати… Так, я визнаю, що потребую допомоги психолога. Але зараз мені її не надають»
Всі статті