Зараз немає сенсу у переговорах та зустрічі Зеленського з Путіним – Подоляк

Зараз немає жодного сенсу ні у переговорах, ні у зустрічі глави держави Володимира Зеленського з лідером РФ Володимиром Путіним. Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі УП.

"Якщо коротко, жодних сенсів і в переговорному процесі як такому, і в особистій зустрічі президентів поки що абсолютно немає. По-перше, РФ все ще вважає, що у неї є достатньо ресурсів, аби зафіксувати якісь результати. По-друге, будь-яка зустріч сьогодні – це виключно гра у традиційну російську історію: фіксуємо статус-кво, танцюємо "брехливі мінські танці", розпочинаємо новий етап ескалації. Оперативна пауза і більше. І по-третє, Росія має відповідати за масштабні злочини і не сховатись за безкарністю. Тому війна має дійти до єдиного можливого фіналу. Ніяк інакше", - сказав він.

Подоляк ще раз підкреслив, що саме зараз на повестці теми про двосторонню зустріч немає. 

"Мало того, нас взагалі не цікавлять зустрічі заради зустрічей чи банальний російський переговорний "сценарій". Нас цікавити звільнення окупованих територій, суттєві тактичні поразки РФ, обов'язкові масштабні юридичні процеси. Все інше – похідне від цього", - зазначив радник голови Офісу президента.

Він також підкреслив, що зустріч президентів можлива, якщо їй буде передувати повний вивід російських військ, а предметом розмови буде "обговорення післявоєнного життя, включаючи обсяги репарацій, компенсацій збитків та видачу злочинців".

Як повідомлялося раніше, в Офісі президента розповіли, що необхідно для перемоги України.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті