Здатись в український полон краще, ніж загинути під ударами нашої зброї - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський 24 вересня звернувся у відеозверненні до російського населення російською мовою та прокоментував оголошену в РФ мобілізацію.

"Ще раз хочу сказати для росіян російською. Оголошену росією злочинну мобілізацію не випадково відразу назвали самими ж громадянами росії могилізацією. Російських командирів не хвилюють життя росіян - їм просто потрібно заповнити порожні місця, що залишилися після вбитих, поранених, російських солдатів, які втекли або полонені", - сказав він.

Окрім цього, Зеленський зазначив, що владі РФ не важливо, ким будуть заповнюватися лави в армії, тому не взяти повістку краще, ніж загинути військовим злочинцем.

"Ким заповнюватимуться ці місця, вашу владу не хвилює. Хоч молодими айтішниками, які взагалі не служили, хоч пенсіонерами, котрі служили хіба що в радянській армії. Вам настав ключовий момент: саме зараз вирішується, чи закінчиться ваше життя. Не взяти повістку краще, ніж загинути на чужій землі військовим злочинцем. Втекти від злочинної мобілізації краще, ніж бути скаліченим і потім відповідати перед судом за участь в агресивній війні. Здатись в український полон краще, ніж загинути під ударами нашої зброї", - наголосив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 24 вересня в росії на акціях проти мобілізації затримано сотні мітингувальників.

Як повідомлялось раніше, в Україні запущено Єдиний центр та гарячу лінію для здачі російських військових у полон.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті