СБУ затримала в Одесі російського шпигуна, який хотів балотуватися до Верховної Ради

Служба безпеки затримала в Одесі російського агента, який збирав розвіддані, готував диверсії на території регіону та водночас збирався стати депутатом Верховної Ради України. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 8 грудня.

"Останній місяць фігурант активно займався "розкруткою" власного образу як потенційного кандидата у народні депутати України. Для цього він вступив до місцевої громадської організації, яка займається питаннями екології, а також розмістив свою політичну рекламу на декількох пасажирських автобусах, що курсують містом", - зазначили у СБУ.

Також повідомляється, що російський агент намагався виявити локації ППО та засобів берегової оборони міста, у тому числі протикорабельних комплексів ЗСУ.

Співробітники СБУ затримали фігуранта "на гарячому" під час виконання ним дорозвідки місцевості поблизу одного з українських об’єктів.

У Службі безпеки повідомили, що під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено мобільний телефон із доказами комунікації з агресором.

Російська спецслужба дистанційно завербувала місцевого мешканця Одеси у жовтні цього року. Тоді ж він отримав оперативний псевдонім "Мазепа".

Згодом ворожий агент написав заяву на вступ до кремлівської партії "єдина росія" і у разі захоплення регіону сподівався увійти до керівної ланки окупаційної адміністрації РФ.

Тепер кандидату-невдахі загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомлялось раніше, СБУ затримала херсонця, який допомагав окупантам тікати від контрнаступу ЗСУ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті