СБУ затримала у Полтаві "політексперта" - зрадника, який готував замовні статті для російських інтернет-видань

Служба безпеки затримала у Полтаві агента служби зовнішньої розвідки РФ, який підготував понад 60 замовних публікацій для російських інтернет-видань "одна родіна" та "фонд стратегічної культури". Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 5 січня.

"Встановлено, що затриманий СБУ фігурант підготував серію публікацій, в яких "відбілював" повітряні атаки рашистів по цивільній інфраструктурі України. Зокрема, мова йде про замовні матеріали щодо ворожих ударів по торговельному центру у Кременчуці, багатоквартирному будинку у Дніпрі та масованих обстрілах енергооб’єктів у Києві", - зазначається у повідомленні.

У СБУ додали, що у своїх статтях російський агент намагався дискредитувати командування та бійців українських військ перед іноземними партнерами нашої держави.

Для маскування злочинної діяльності фігурант використовував псевдоніми Андрій Уваров, Ігор Логінов та Петро Жарков.

За інформацією власних джерел видання "Полтавщина" підозрюваним виявився Віктор Шестаков, який співпрацював з російськими інтернет-виданнями із червня 2022 року в якості "політичного експерта".

Крім того, зрадник створив та очолив прокремлівську громадську організацію під назвою "російська громада Полтавщини".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру у державній зраді та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України, глорифікації її учасників.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомлялось раніше, СБУ викрила на Київщині компанію, яка постачала аптечки для російських військових.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті