СБУ затримала трьох колаборантів, в тому числі чиновницю Куп’янської міськради та колишнього "посадовця Херсонського МВС"

Служба безпеки викрила ще трьох ворожих поплічників під час стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської та Херсонської областей. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 29 березня.

"Однією із фігуранток виявилась колишня посадовиця ліцензійно-дозвільного відділу Куп‘янської міської ради, – сказано в повідомленні. – Після тимчасового захоплення міста вона підтримала російських загарбників і добровільно вступила до лав окупаційної адміністрації".

Підкреслюється, що після "перепризначення на посаду" колаборантка розпочала виконувати вказівки кремля щодо перелаштування роботи місцевого українського бізнесу на користь РФ. Після звільнення міста зловмисниця переїхала до матері у Харків, де сподівалась уникнути правосуддя. Однак співробітники СБУ встановили її місцеперебування та доставили до Куп’янської окружної прокуратури для вручення підозри.

Ще однією колаборанткою є 65-річна мешканка Вовчанська на Харківщині, яка під час окупації району добровільно погодилась очолити створений агресором місцевий "відділ пенсійного фонду". На цій "посаді" вона формувала "штат" псевдоустанови. Крім того, жінка передала окупаційній владі персональні дані місцевих мешканців, які перебували у скрутному матеріальному становищі, щоб виконати плани росії щодо примусової паспортизації жителів окупованих територій.

Уточнюється, що, крім того, в Херсоні викрито місцевого жителя, колишнього інструктора автошколи. Після тимчасового захоплення міста він вступив до лав окупаційного "головного управління МВС Херсонської області". Очільники псевдоустанови призначили його «спеціалістом відділу реєстрації транспортних засобів". Після звільнення Херсона зловмисник, намагаючись уникнути покарання, змінив три адреси проживання. Але співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали в одному із селищ поблизу обласного центру.

Наразі ворожим поплічникам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

Раніше повідомлялось, що підозру отримали троє колаборантів із "адміністрації ЛНР" у Лисичанську, серед яких військовий злочинець.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті