СБУ затримала коригувальницю ударів РФ по інфраструктурі Херсона

Служба безпеки України викрила в Херсоні російську агентку, яка допомагала окупантам коригувати повітряні атаки по інфраструктурі міста. Про це 16 жовтня повідомив пресцентр СБУ.

Зрадницею виявилась місцева жителька, яка з червня цього року почала працювати на ворога. За даними слідства, вона самостійно "вийшла" на адміністратора однієї з соцмереж і запропонувала йому свою допомогу у війні проти України. 

Встановлено, що після ворожих обстрілів жінка фіксувала місця "прильотів" та їхні наслідки, а потім відправляла "звіт" куратору. 

"Завдяки цій інформації загарбники могли коригувати обстріли по критичній, соціальній та житловій інфраструктурі обласного центру, а також по місцях дислокації українських військ. Вони використовували реактивні системи залпового вогню, ствольну артилерію та дрони-камікадзе", - йдеться у повідомленні СБУ.

Під час обшуку у коригувальниці виявили мобільний телефон, який вона використовувала для листування.

Жінці повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Наразі вона перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомлялося, 15 жовтня війська РФ кілька разів накривали вогнем Херсон і область із окупованого Лівобережжя.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті