СБУ затримала колаборанток з "управління соцполітики РФ", яке діяло в окупованому Херсоні

Служба безпеки викрила двох чиновниць-колаборанток "управління соцполітики РФ" у результаті стабілізаційних заходів у звільненому Херсоні. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 3 листопада.

"Після захоплення міста жінки підтримали російських загарбників і за це отримали "призначення" до місцевої окупаційної адміністрації рф. Там їх влаштували на керівні "посади" у лавах окупаційного підрозділу "соцполітики Херсонського міського округу", - зазначається у повідомленні.

За інформацією СБУ одна з колаборанток очолила "відділ інформаційної роботи та документообігу", де займалась переоформленням установчих документів за російським законодавством та підшукувала "кадри" для подальшого працевлаштування до псевдоустанови. 

Інша зловмисниця завідувала так званим "відділом нарахувань". 

"За даними слідства, вона погрожувала місцевим жителям скасуванням соцвиплат, якщо вони відмовляться отримувати паспорти рф", - додали в СБУ.

Наразі обидві зловмисниці перебувають під вартою. Їм загрожує до 10 років тюрми.

Як повідомлялось раніше, СБУ затримала "крота" ФСБ, який влаштувався до Запорізької ОВА, щоб "зливати" інформацію про ЗСУ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті