СБУ затримала диверсанта, який коригував вогонь по аеродромах Дніпропетровщини (ВІДЕО)

Служба безпеки України провела успішну операцію із затримання диверсанта, який коригував ворожий вогонь по аеродромах Дніпропетровської області, - повыдомляє прес-центр СБУ 3 серпня.

"СБУ затримала російського агента, який збирав дані для коригування ракетних ударів по аеродромам Дніпропетровщини", - йдеться у повідомленні.

Також агент фсб  приховано збирав розвіддані щодо функціонування об’єктів Придніпровської залізниці, місць дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ  і Тероборони.

"За даними контррозвідки СБУ, зібрані відомості зловмисник передавав представнику спецслужб рф через закриті канали зв’язку. У своїх «доповідях» він детально описував кожен об’єкт із прилеглою територією, вказував його координати з фото- і відеофіксацію. Окупанти використовували цю інформацію для планування диверсій і масованих артобстрілів по  інфраструктурі", - йдеться у заяві СБУ.

За даними слідства, зрадником є працівник однієї з приватних охоронних фірм Дніпра. Після початку повномасштабної агресії рф він був завербований кадровим співробітником фсб, отримавши «пропозицію» про співпрацю через месенджер. У затриманого виявили засоби зв’язку з доказами злочинних дій.

Як повідомлялося раніше, СБУ затримала коригувальника вогню по Миколаєву. 

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті