СБУ викрила агентів РФ: доктор філософії із помічницею "полювали" на ППО Patriot в Києві та Черкасах

Служба безпеки України викрила двох агентів росії, які збирали дані про розташування систем ППО Patriot і фотографували наслідки ворожих "прильотів" по Києву та Черкасах. Про це 13 листопада повідомив пресцентр СБУ.

Зокрема, після ракетної атаки РФ по Черкасах 21 вересня цього року жінка-агентка зробила приховані фото пошкодженої будівлі у центрі міста та переслала їх своєму спільнику, громадянину РФ, який проживає в Києві.

За даними слідства, після отримання "звіту" з уточнюючими відомостями щодо наслідків ураження киянин намагався виїхати до росії. Поїздку планував через територію ЄС як особа непризовного віку.

Проте спецслужби викрили плани зловмисника і затримали його після того, як чоловік вже придбав квитки до однієї з європейських країн.

Як встановило розслідування, затриманим виявився доктор філософії, колишній викладач одного із Чернігівських закладів вищої освіти. У 2015 році він виїздив до тимчасово окупованого Криму, де отримав російський паспорт.

Невдовзі він повернувся до Києва, а вже після початку повномасштабного вторгнення РФ розпочав приховано відслідковувати місця базування Сил оборони в столиці.

Наразі обидва зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років тюрми.

Як повідомлялося, СБУ затримала ворожу агентурну групу в Сумській області.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті