СБУ відкрила справи за незаконні "вибори Путіна" на окупованих територіях Донеччини та Луганщини

СБУ відкрила кримінальні провадження по факту незаконних "виборів" президента РФ на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Про це на брифінгу сказала керівниця пресслужби ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях Галина Прищепа, - повідомляє Укрінформ.

"Одним з напрямків роботи нашого управління є документування "виборів" президента Росії на тимчасово окупованих територіях Донецької області. Наразі у кримінальному провадженні наших слідчих знаходиться два кримінальних провадження стосовно цього факту - одне по Луганській області, одне по Донецькій області. І, зокрема, вже троє осіб на Донеччині отримали свої підозри від СБУ", - сказала Прищепа.

Вона зазначила, що ці підозри "отримали Денис Пушилін, Артем Жога та Володимир Висоцький", які організували проведення цих псевдовиборів на тимчасово окупованій території Донецької області. Там за вказівкою Пушиліна було створено 36 "виборчих територіальних комісій" та 626 "виборчих дільниць".

"Були завезені російські агітатори, які закликали місцевих мешканців голосувати саме за Путіна. Ці "вибори" були проведені у супроводі російських військових, озброєних автоматами. Також місцевих мешканців змушували голосувати шляхом поквартирного обходу", - констатувала Прищепа.

За її словами, ці злочинці навіть організували голосування по "виборах" президента РФ без російського паспорту, бо місцевим мешканцям дозволялося голосувати за українськими паспортами.

"Всі ці фігуранти отримали підозри за ч.5 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність). Наразі триває досудове розслідування за фактом проведення незаконних "виборів" президента Росії на окупованій території України", - підсумувала Прищепа.

Як повідомлялося, Євросоюз ніколи не визнає результати так званих "виборів" президента РФ на тимчасово окупованих територіях України, політичне керівництво РФ та усі причетні до їх організації відповідатимуть за наслідки цих незаконних дій.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті