СБУ в Житомирі затримала вербувальника з "Вагнера", який збирав дані про систему відеоспостереження

Служба безпеки України затримала агента так званої "ПВК "Вагнер", який збирав дані про систему відеоспостереження в Житомирі. Про це 23 березня повідомила пресслужба СБУ.

"Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одного російського агента в результаті спецоперації на Житомирщині. Зловмисником виявився колишній заступник командира однієї з українських військових частин, який ще на початку 1990-х років пішов у відставку", - повідомили силовики.

Повідомляється, що чоловік почав співпрацювати з росіянами в липні минулого року. Саме тоді розвідувальний підрозділ так званої "ПВК "Вагнер" залучив його до негласної співпраці. Зокрема, він займався дистанційним вербуванням до "ПВК" через заборонену соцмережу "Вконтакте".

"За вказівкою агресора він збирав розвіддані про переміщення підрозділів ЗСУ, а також "цікавився" персональними даними чинного командного складу українських військ у регіоні", - додали в СБУ.

Крім того, він фіксував координати вуличних систем відеоспостереження, які розташовані поблизу будівель органів державної влади та правоохоронних органів.

Контррозвідники СБУ затримали зрадника напередодні спроби втечі за кордон. Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено ноутбук, мобільний телефон і карти регіону, які він використовував у підривній діяльності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Кіровоградщині затримано агентку РФ, яка розвідувала локації підприємств оборонпрому.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті