СБУ спіймала агента РФ, який "зливав" позиції української артилерії під Авдіївкою

Служба безпеки України затримала російського агента, який "зливав" ворогу позиції українських оборонців під Авдіївкою. Про це СБУ повідомляє 14 серпня в Телеграмі.

Встановлено, що зловмисник був на прямому зв’язку з кадровим співробітником російської розвідки, від якого на початку місяця отримав завдання виявити бойові позиції реактивної та ствольної артилерії ЗСУ на Авдіївському напрямку.

"Також поплічник агресора приховано фіксував кількість та види важкої бронетехніки українських військ, яка рухалась на передню лінію східного фронту. Крім того, він “зливав” російській спецслужбі інформацію про наявність захисних інженерних споруд поблизу місцевих залізничних станцій та мостів", -  повідомили в СБУ.

За наявними даними, розвідінформація потрібна була загарбникам для планування бойових операцій, зокрема щодо спроб вогневого ураження позицій української артилерії.

Ворожого агента затримали "на гарячому", коли він здійснював дорозвідку місцевості поблизу одного з інфраструктурних об’єктів.

Як встановило слідство, ним виявився мешканець Покровська, якого російська воєнна розвідка дистанційно залучила до співпраці на користь РФ. У поле зору агресора він потрапив через свої регулярні антиукраїнські дописи у забороненій соцмережі "Одноклассники".

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 7 ст. 111-1 ККУ (надання збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних сил України). Йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті