СБУ повідомила про підозру ще 10 колаборантам з Донецької й Луганської областей (ФОТО)

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом ще 10 "посадовців" на тимчасово окупованих територіях Донеччини та Луганщини. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 27 серпня.

"Слідчі СБУ додатково повідомили про підозру "меру" Маріуполя та чотирьом його "заступникам" за посягання на територіальну цілісність і недоторканність України в складі організованої злочинної групи (ч.3 ст. 28 та ч.2 ст. 110 Кримінального кодексу України)", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що колишні депутати Маріупольської міської ради від ОПЗЖ добровільно перейшли на бік ворога та організовують роботу органів окупаційної влади. Обвинувальний акт у ще одному кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) стосовно цих фігурантів вже скеровано до суду для розгляду по суті.

Підкреслюється, що, крім того, очільник селищної Станично-Луганської військово-цивільної адміністрації та два його заступники вирішили "залишити" за собою власні посади і при окупаційному режимі.

Пішовши на угоду з ворогом, колаборанти не тільки добровільно очолили фейкову "адміністрацію Станично-Луганського району ЛНР", а й всіляко намагаються довести свою лояльність ворогу.

"Встановлено, що вдаючись до тиску, обману та маніпуляцій, вони змушують місцевих мешканців працювати на окупантів, регулярно проводять агітаційну роботу та закликають підтримувати агресора", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що їм повідомлено про підозру за ч.3 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (добровільне зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора у складі організованої групи).

Повідомляється, що добровільно пішов на угоду з ворогом і очільник одного зі структурних підрозділів захопленого "Луганськгазу".

"Щоб обійняти псевдопосаду "керівника" "Марківського міжрайнного управління по експлуатації газового господарства ЛНР "Луганскгаз", зловмисник наприкінці березня 2022 року передав загарбникам усе майно українського держпідприємства", – пише СБУ.

Уточнюється, що він також забезпечував безперебійне газопостачання адмінбудівлі, в якій розташувалися представники "окупаційної влади" та незаконні збройні формування.

Зрадила присязі й колишня очільниця одного з відділів районного Пенсійного фонду на Луганщині. Після окупації чиновниця очолила так зване "управління Пенсійного фонду Новопсковського району ЛНР".

"Наразі цим двом фігурантам повідомлено про підозру за ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що псевдопосадовицю "ЛНР" – "заступницю голови" зі Старобільська – судитимуть на Буковині.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті