СБУ викрила "суддю" з окупованої Євпаторії, який сприяв депортації кримчан до Сибіру (ФОТО)

СБУ викрила "суддю" з окупованої Євпаторії, який сприяв новій депортації кримчан до Сибіру. Про це повідомило відомство у своєму Телеграм-каналі 5 листопада.

"Служба безпеки продовжує системно викривати зрадників і колаборантів, які перебувають у тимчасово захоплених районах нашої держави, – йдеться у повідомленні. – У результаті багатоетапних слідчо-оперативних дій за співпрацю з РФ повідомлено про підозру ще двом високопосадовцям".

Уточнюється, що серед них – колишній суддя з тимчасово окупованого Криму. Після захоплення українського півострова він добровільно приєднався до загарбників, за це вони призначили його так званим "судьей Евпаторийского городского суда".

Зазначається, що, перебуваючи на "посаді", ворожий поплічник приймав незаконні рішення щодо примусового видворення місцевих жителів до віддалених регіонів РФ, включаючи Сибір.

Підкреслюється, що він призначав "судові" вироки за нібито порушення діючих "законів" країни-агресора.

Уточнюється, що тим самим "суддя" окупаційного органу грубо порушував українське законодавство та міжнародне гуманітарне право.

"На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що зрадники у звільнених селах Луганщини встановлені, двох затримано.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті