СБУ повідомила про підозру російському бойовику-садисту, який катував цивільних під час окупації Миколаївщини

СБУ повідомила про підозру бойовику-садисту з РФ Джабраїлу Юсупову, який катував цивільних під час окупації Миколаївської області. Про це повідомили в Телеграм-каналі відомства 13 листопада.

"Служба безпеки встановила особу ще одного російського окупанта, що катував мирних жителів під час окупації частини Миколаївщини. Зловмисником є Юсупов Джабраїл Насірович - російський сержант із 205-ї окремої мотострілецької козацької бригади Південного військового округу збройних сил рф. На початку повномасштабного вторгнення росії він штурмував населені пункти Миколаївщини, а потім проводив там так звані "зачистки", - сказано в повідомленні.

Під час каральних рейдів Юсупов разом із трьома російськими військовими з позивними "Алмаз", "Асхаб" та "Каха" викрадали мирних мешканців з приватних осель або прямо посеред вулиці. Потім рашисти відвозили потерпілих до російської катівні, облаштованої на території місцевого агропідприємства. У застінках до людей застосовували численні тортури, щоб схилити їх до співпраці з окупантами.

Після деокупації регіону на околиці села було виявлено тіла трьох місцевих жителів з численними переломами кісток та слідами вогнепальних поранень.

Встановлено, що після звільнення Миколаївщини фігурант у складі свого підрозділу втік на тимчасово захоплену територію на півдні України.

Потім командування окупаційних угруповань РФ нагородило російського ката медаллю маршала Жукова "За бойові заслуги".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили Юсупову про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі тривають комплексні заходи для встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави. Зловмисника буде знайдено та покарано незалежно від часу та місця, де він ховається.

Раніше повідомлялось, що реальні тюремні строки отримали 6 бойовиків, які штурмували позиції ЗСУ під Авдіївкою та Бахмутом: 84 роки на шістьох.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті