СБУ повідомила про підозру окупаційному очільнику Запорізької АЕС та російському блогеру Артемію Лебедєву за репортажи зі станції

СБУ повідомила про підозру окупаційному очільнику Запорізької АЕС Юрію Чернічуку та російському блогеру Артемію Лебедєву за репортажи зі станції, - повідомляється на сторінці служби у телеграм-каналі 21 березня.

"У результаті слідчо-оперативних дій повідомлено про підозру нинішньому «очільнику» Запорізької АЕС Юрію Чернічуку, який до тимчасової окупації регіону займав посаду заступника головного інженера. Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом і запропонував свою допомогу у війні проти України", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Чернічук був «гостем» на російських пропагандистських телеканалах, де він заперечував факти російських обстрілів української АЕС.

Крім цього, задокументовано злочинну діяльність російського блогера – Артемія Лебедєва, який у червні 2022 року незаконно потрапив на територію Запорізької атомної електростанції.

"Там відзняв замовний репортаж для кремлівських медіаресурсів щодо захоплення енергооб’єкта та «розганяв» його через свою півмільйонну аудиторію у соцмережах", - розповіли у спецслужбі.

Окрім того, СБУ викрила на співпраці з ворогом колишнього заступника начальника загону відомчої воєнізованої охорони Запорізької АЕС.

"Саме він причетний до передачі окупантам матеріальних цінностей підрозділу", - додається у повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили всім фігурантам про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

▪️ псевдоочільнику АЕС ˗ ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору);

▪️ блогеру ˗ ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);

▪️ колишньому заступнику начальника загону відомчої воєнізованої охорони ˗ ч. 1 ст. 111-2 та ч. 3 ст. 436-2.

У СБУ уточнили, що наразі зловмисники перебувають на тимчасово захопленій частині нашої держави.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті