СБУ впізнала друга Кадирова, який катував підлітка на Київщині (ФОТО)

Служба безпеки України ідентифікувала одного із "кадировців", який катував підлітка в окупованій Київській області. Про це 12 серпня у Telegram повідомляє прес-служба СБУ.

Зловмисником виявився приятель чеченського лідера Рамзана Кадирова Анзор Саладійович Бісаєв із позивним "Ахмат". Він є командиром мобільного загону особливого призначення (ОМОН) у Чеченській республіці.

Силовики повідомляють, що на початку березня "Ахмат" разом із підлеглими увірвався до приватного будинку у селищі Бабинці Бучанського району. З дому він викрав і згодом катував підлітка.

"Кадировці" погрожували хлопчику ножем та пістолетом, застосовували насильство та загрожували подальшою фізичною розправою. Все це для того, щоб хлопець видав їм інформацію про розташування українських військових.

Слідчі СБУ оголосили командиру "кадировців" підозру у порушенні законів та звичаїв війни (частина 1 статті 438 КК України).

Раніше сьогодні стало відомо, що СБУ затримала "законсервованого" агента ФСБ, який коригував ракетні удари РФ по Харківщині.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті