СБУ оголосила у міжнародний розшук колишнього "регіонала"

​​СБУ оголосила у міжнародний розшук екснардепа-колаборанта від «Партії регіонів». Про це повідомляє пресцентр СБУ 10 серпня, але не вказує прізвище ексдепутата.

"Слідчі Служби безпеки зібрали додаткову доказову базу і повідомили про підозру у нових злочинах колишньому народному депутату від «Партії регіонів», якого у червні вже було обвинувачено у колабораційній діяльності", - зазначають у СБУ.

Наразі він підозрюється ще й за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.1 ст.110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч.1 ст.161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч.1, 6 ст.111-1 (колабораційна діяльність);
  • ст.436 (пропаганда війни);
  • ч.1 ст.436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної гресії рф проти України, глорифікація її учасників).

В основу нової підозри лягли його останні дії та заклики щодо війни. "Він, як так званий «експерт», в ефірі прокремлівських ЗМІ публічно закликав до зміни меж території України, заперечував агресію рф і транслював тези про «асвабадітєлєй». Наразі завершено проведення низки експертиз. Було проаналізовано великий масив доказів, зібраних співробітниками СБУ. Отримані висновки підтверджують, що у виступах фігуранта присутні факти його підривної діяльності проти України. Зокрема, мова йде про розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, приниження національної честі та гідності тощо", - зазначають у СБУ.

У зв'язку з оголошенням у міжнародний розшук тепер ця особа нев’їздна до цивілізованих країн.

Як пишуть ЗМІ, мова йде про ексдепутата від "Партії регіонів" Ігоря Маркова.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті