СБУ нейтралізувала три схеми ухилення від мобілізації – У Києві, Закарпатті та на Львівщині

Служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення українських громадян від мобілізації в умовах війни. Про це повідомляється в Телеграм-каналі відомства 17 березня.

"У ході слідчо-оперативних дій на території декількох областей України повідомлено про підозру п’ятьом організаторам оборудок, – сказано в повідомленні. – За гроші вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі фальшивих документів або шляхом нелегального виїзду за межі нашої держави".

Зазначається, що вартість таких "послуг" становила до 9 тисяч доларів.

Так, у Києві співробітники СБУ спільно з ДБР затримали заступника начальника одного з управлінь Міністерства оборони України, який через посадовців Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки організував незаконне оформлення документів для зняття громадян з військового обліку.

Для реалізації злочинного механізму він використовував свої зв’язки в Територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки у декількох регіонах.

У Закарпатській області викрито двох мешканців Берегівського району. Один із фігурантів – раніше засуджений за незаконне переправлення осіб через державний кордон.

Уточнюється, що зловмисники планували перевозити своїх "клієнтів" поза встановленими пунктами пропуску на власних авто.

На Львівщині було затримано ще трьох ділків, які пропонували "ухилянтам" втекти за кордон як водії міжнародних перевезень.

Підкреслюється, що наразі всім фігурантам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Триває розслідування для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до протиправної діяльності.

Раніше повідомлялось, що СБУ заблокувала 26 Телеграм-каналів, які допомагали ухилянтам. Затриманим загрожує до 10 років за ґратами.

Статті

Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Країна
12.04.2024
15:51

Іпотечна програма "єОселя": шанс на житло, який не всім по кишені

Головна особливість програми – це можливість придбати житло в іпотеку під 3-7% терміном на 20 років з мінімальним внеском 20%. Подібних умов ще ніколи не було на іпотечному ринку України, тому не дивно, що програма користується популярністю.
Всі статті