СБУ ідентифікувала ще одного російського ката Бучі - підполковника, який став "героєм росії"

Служба безпеки України ідентифікувала ще одного командира російської армії, який здійснював воєнні злочини на території України, зокрема, віддав наказ розстріляти чотирьох цивільних мешканців Бучі. Про це повідомили в Телеграм-каналі СБУ 24 листопада.

"Зловмисником є підполковник Олександр Досягаєв – командир 2-го батальйону 104-го полку 76-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ РФ. Після втечі загарбників з Київщини вище військово-політичне керівництво рф нагородило Досягаєва "орденом мужності" та зіркою "героя росії", - сказано в повідомленні.

На початку березня 2022 року він керував діями ворожих десантників, які захопили Бучу. Підпорядкований йому підрозділ брав активну участь у так званих "зачистках" та фільтраційних заходах, спрямованих на придушення руху опору та залякування мешканців регіону. У ході одного з таких каральних заходів за наказом свого командира ворожі десантники впродовж двох годин розстріляли на проїжджій частині чотирьох мирних мешканців. Загиблі - місцевий житель і троє волонтерів, які проїжджали повз на власному авто. Усі жертви загинули на місці від завданих множинних вогнепальних поранень.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки України повідомили Досягаєву про підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством). Наразі перевіряється інформація про можливу загибель Досягаєва на війні в Україні. Його смерть не є підставою для припинення розслідування і встановлення всіх співучасників та виконавців злочину.

Раніше повідомлялось, що блогер-ухилянт Мирослав Олешко, який після втечі з України закликає чоловіків ховатися від призову, отримав підозру.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті