Санду скликала Радбез Молдови через ризики у зв'язку з мобілізацією у РФ

Президентка Молдови Мая Санду скликала Вищу раду безпеки, щоб обговорити ризики, спричинені оголошеною в росії частковою мобілізацією. Про це повідомило видання Newsmaker з посиланням на заяву Санду.

"Ризики високі й нам необхідно вжити заходів для підвищення стійкості країни", - зазначила Санду.

Як повідомляється, на засіданні Вищої ради безпеки планується обговорити небезпеку, спричинену оголошеною у росії мобілізацією.

"Ми завжди обговорюємо і зовнішню, і внутрішню ситуацію, але я не думаю, що напруженість у країні становить велику небезпеку на цей момент", - наголосила вона, маючи на увазі оголошені партією "Шор" протести.

За словами Санду, вона прибула на Генасамблею ООН, зокрема, для того, щоб розповісти про тривоги Молдови.

"Я тут, щоби поговорити про проблеми, з якими ми стикаємося. Молдова - мирна країна, як і всі її громадяни, незалежно від того, якою мовою вони говорять. Я закликаю весь світ докласти зусиль, щоб зупинити цю війну", - заявила вона.

Санду розповіла, що обговорила питання безпеки також із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

"Генеральний секретар наголосив, що з повагою ставиться до нашого нейтралітету. Але, як і решта, ми розуміємо, що ризики високі", - додала вона.

Нагадаємо, 21 вересня президент росії владімір путін оголосив про часткову мобілізацію.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті