Санду підписала закон про покарання за сепаратизм. У "МЗС Придністров’я" зробили заяву

У невизнаному Придністров’ї обурилися тим, що у Молдові все ж набули чинності поправки до кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за сепаратизм. Про це повідомляє Newsmaker, - пише "Європейська правда".

Із заявою виступило так зване "міністерство закордонних справ" невизнаного регіону. 

"Всупереч здоровій логіці та налаштованості на цивілізований діалог, попри застереження міжнародних посередників у переговорному процесі, президентка Молдови підписала закон про політизовані поправки до кримінального кодексу, і вони вже набрали чинності", - йдеться у заяві. 

Тирасполь нарікає на відсутність "пояснення характеру і перспектив застосування нових норм" та відсутність "гарантій безпеки" для мешканців регіону, а також закликав їх повідомляти про випадки "порушення прав і свобод на території правобережжя". 

Нагадаємо, 2 лютого парламент Молдови у фінальному читанні схвалив зміни до кримінального кодексу, які передбачають відповідальність за створення незаконних інформаційних структур, заклики до сепаратизму та контакти з іноземними структурами з метою шпигунства та діяльності на шкоду інтересам Молдови, або якщо людина знала про таку діяльність і не повідомила про неї. 

Зміни викликали запитання, яка кількість людей із Придністров’я можуть притягатися до відповідальності за такими звинуваченнями. Очільниця юридичної комісії парламенту заявила, що це не означає загрозу переслідування для мешканців Придністров’я, якщо вони не займалися інформаційною діяльністю на користь відокремлення від Молдови.  

Представник контррозвідки Молдови - Служби інформації та безпеки - Раду Фріжа заявив, що поправки не передбачають відповідальності для місцевих публічних організацій, неурядових організацій та фірм, які зареєстровані у Придністров’ї. 

Одразу після схвалення законодавчих змін Тирасполь назвав це "актом агресії", що зриває переговорний процес. 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті