З проблемами гуманітарного штабу в Добропіллі ознайомились куратори від місії ООН (ФОТО)

Гуманітарний штаб, який працює у Добропіллі в рамках Всесвітньої продовольчої програми від міжнародної організації "ADRA", відвідали представники ООН 23 липня. Про це повідомив керівник Всесвітньої продовольчої програми ООН Девід Томас.

"Наше завдання – проаналізувати, чи задоволені мешканці регіонів отриманою допомогою, чого їм не вистачає, які продукти конче необхідні, – зазначив Томас під час зустрічі з волонтерами штабу 23 липня. – Ми будемо допомагати Україні, допоки у цьому буде потреба".

Уточнюється, що гуманітарний штаб працює в Добропіллі з початку червня.

Як підкреслюють волонтери штабу, перш за все гуманітарну допомогу отримують жителі міста з пільгових категорій населення: багатодітні сім’ї, матері-одиначки, люди з інвалідністю та родини, які виховують дітей віком до 18 років, повідомили у штабі.

"За два місяці роботи ми вже встигли видати близько 6000 наборів, – повідомила кураторка гумштабу Інесса Хорошавіна. – Зазвичай в день видаємо близько 400. Ця допомога дуже важлива для населення, тому що зараз ціни на продукти харчування зависокі, а працювати з тих людей, хто отримує від нас допомогу, можуть не всі – є ті, хто навіть пересуватися самостійно не може. Щодо решти населення – багато людей на сьогодні залишилися без грошей, без роботи. Це загальна проблема".

Вона уточнила, що в складі наборів, які отримують добропольчани в гуманітарному штабі, – продукти харчування з довготривалим строком придатності: крупи, м’ясні консерви, макаронні вироби та рослинна олія.

Раніше повідомлялось, що в прифронтовому Добропіллі тестують нову насосну станцію.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті