"З Криму все почалося, ним і завершиться". Зеленський розповів про європейські перспективи українсього півострова

З Криму все почалося, ним і завершиться – потрібно звільнити півострів з-під російської окупації. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський на відкритті другого саміту Кримської платформи 23 серпня, - повідомляє пресслужба Президента.

"Я знаю, що ви дивитесь і чуєте нас сьогодні, - звернувся Президент до жителів півострова. - Для нас це дуже важливо. Це дуже важливо для мене, для суспільства, для кожного й кожної з нас. Я знаю, що Крим – з Україною й чекає, коли ми повернемось". 

"Я хочу, щоб ви всі знали: ми точно повернемось. Коли ми повернемо й виправимо все те, що наробили окупанти на нашому українському півострові", - підкреслив Президент.

Він зазначив, що "відновлення Україною контролю над півостровом Крим стане історичним антивоєнним кроком у Європі".

"І я хочу підкреслити: для України Крим – це не просто якась територія, не фішка в геополітичній грі, як для держави-терориста, для України Крим – це частина нашого народу, нашого суспільства. Спільнота людей, яким ми гарантуємо свободу й повернемо сучасність", - зауважив Президент.

"Крим був і є Україною. І після деокупації разом з усією нашою державою стане частиною Євросоюзу. Я в цьому впевнений. Паспорт громадянина України буде й паспортом Європейського Союзу. Це колосальні можливості для всіх наших людей, які живуть у Криму. Дороги Криму будуть дорогами всього Європейського континенту, порти Криму будуть портами всієї Європи. Тільки Україна здатна зв’язати Сімферополь з Берліном, а Ялту – з Неаполем", - підкреслив Зеленський.

Він нагадав, що "тільки Україна може побудувати в Криму сучасну систему зрошування та інтегрувати аграрне виробництво Криму й увесь підприємницький сектор у колосальний європейський ринок".

"Ніколи за української влади в Криму не буде репресій – і всі це знають, несвободи чи моральної задухи, які принесла Росія у 2014 році. І тим паче ніколи Україна не плюватиме на соціальні потреби пенсіонерів чи будь-кого іншого в Криму. Україна ніколи не скаже людям: «Денег нет, но вы держитесь». Бо ми поважаємо людей, і навіть цьогоріч, вже в криваві часи повномасштабної війни, ми провели індексацію пенсій для всіх наших пенсіонерів", - сказав Зеленський.

"У нас є стратегія відновлення Криму – сьогодні її представлять у межах економічної панелі. І ми створюємо законодавчий фундамент для Криму – після деокупації, а також для всіх тих, кому Крим значно більше, ніж дім", - впевнений Президент.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті