З Донеччини за місяць евакуювали 6500 дітей, яких оселили в безпечних громадах – МВС (ВІДЕО)

Поліцейські Донецької області евакуювали з зони бойових дій 6500 хлопчиків і дівчат за місяць. Про це повідомило МВС України у своєму Телеграм-каналі 31 серпня.

"За місяць поліція вивезла з-під обстрілів понад 1900 багатодітних сімей і родин, що опинилися в складних обставинах", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що в цих сім’ях проживає близько 6500 дітей.

Підкреслюється, що під час евакуації робилось все можливе для того, щоб вберегти психіку дітей, заспокоїти їх. Так, поліцейські навіть беруть із собою цуценя, щоб діти мали змогу гратись із ним під час складної небезпечної дороги.

"Щоб заспокоїти малечу під час евакуації, поліцейські беруть із собою таксенятка Рема, – йдеться в повідомленні. – Граючись із песиком, діти відволікаються від суму за домівкою".

Зазначається, що всі евакуйовані діти отримали житло в більш безпечних регіонах України або за кордоном та можливість навчатися.

Підкреслюється, що на новому місці родинам надається житло, соціальна допомога, робота – все необхідне для того, аби перезимувати в нормальних умовах.

Уточнюється, що зараз на підконтрольній Україні території Донеччини залишаються мешкати 36 тисяч дітей, загалом за весь період активних бойових дій з області виїхали 142 тисячі дітей.

Раніше "ОстроВ" повідомляв про те, як уберегти психіку дітей під час війни й евакуації.

Також раніше повідомлялось, що мешканці прифронтової Соледарської громади отримали медикаменти й продукти харчування.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті