Рєзніков анонсував найближчу дату нового Рамштайну

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що засідання міжнародної контактної групи з надання військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" відбудеться наступного тижня. Про це він повідомив у Фейсбук 20 травня.

"Зміцнення ППО/ПРО залишається нашим пріоритетом №1. Наземні системи - від ПЗРК до потужних батарей і ракет до них незмінно у фокусі. Про це, зокрема, ми говоритимемо з колегами на черговій зустрічі у форматі Рамштайн наступного тижня", - написав Резніков.

Глава Міноборони України зазначив, що західні літаки стануть важливим елементом захисту українського неба.

"Сучасна авіаційна платформа - це саме те, чого нам зараз не вистачає в системі ППО/ПРО, щоб захистити наші мирні міста і наших воїнів на фронті. Наші повітряні аси не менш вправні, ніж українські екіпажі Patriot'ів, Iris'ів чи NASAMS'ів. Упевнений, що вони зроблять свою роботу на найвищому рівні", - написав Резніков.

Він також звернувся до громадян України: "Рішення, які сьогодні ухвалюють наші партнери щодо літаків - це важливий етап, але не кінець шляху. Буде потрібен час, ресурси і багато дуже кваліфікованої праці, поки наше небо стане безпечнішим. Треба набратися терпіння", - зазначив міністр.

"Тримаємо стрій. Перемога буде", - підсумував глава Міноборони.

Нагадаємо, протягом останніх двох тижнів у Міноборони зафіксували три ворожі фейкові новини про "загибель" українських командувачів. 

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті