Румунія викликала керівника дипмісії РФ через нові уламки безпілотника на своїй території

Румунія знову викликала очільника російської дипломатичної місії до Міністерства закордонних справ у зв’язку зі знахідкою на своїй території нових уламків, ймовірно від російського безпілотника. Про це йдеться у заяві МЗС у зв’язку з виявленням на території Румунії нових уламків безпілотника, - повідомляє  "Європейська правда" з посиланням на Digi24.

"У зв’язку з виявленням 13 вересня нових фрагментів дрона подібного до тих, що використовуються російською армією, розкиданих на кілька десятків метрів у жудці Тульча, МЗС висловлює рішучий протест проти чергового порушення повітряного простору Румунії. МЗС рішуче закликає до припинення регулярних атак проти українського населення і цивільної інфраструктури та безвідповідальної ескалації з боку Росії", – йдеться у заяві. 

В МЗС Румунії назвали ці російські атаки порушенням міжнародного права і воєнними злочинами.

"МЗС поінформувало союзників у НАТО і консультується з ними щодо ситуації на кордоні між Румунією та Україною. Також МЗС невідкладно викликає керівника дипломатичної місії РФ", – повідомили у зовнішньодипломатичному відомстві.

Раніше, у прикордонному з Україною жудці Тульча 13 вересня знайшли нові уламки, схожі на фрагменти безпілотника, цього разу за 14 кілометрів від кордону.

Також в ніч на 13 вересня мешканці румунських сіл у цьому районі вперше отримали повідомлення RO-Alert під час атаки російських безпілотників на українські міста над Дунаєм.

Напередодні повідомляли, що у селі Плауру навпроти українського Ізмаїла почали будувати укриття.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті