Рубіжанська громада на Луганщині отримала п’ятий генератор, який планується використовувати після деокупації

Рубіжанська громада Луганщини отримала п’ятий генератор від обласного осередку Товариства Червоного Хреста, який використовуватимуть після деокупації регіону за відсутності електроенергії. Про це повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм 18 березня.

Зазначається, що потужність пристрою складає 28 кВт. У комплекті є причеп для транспортування. Вартість обладнання складає близько півмільйона гривень.

"Генератор допоможе забезпечити незалежне електропостачання та безперебійну роботу соціальних об'єктів після деокупації громади", - пише Лисогор.

Уточнюється, що минулого року цій громаді надали від Луганської обласної організації Товариства Червоного Хреста України чотири генератори потужністю 11,25 кВт та 40 кВт, а також 200 твердопаливних печей. Загальна вартість зазначеної допомоги становить понад 4 мільйони гривень.

Раніше повідомлялось, що дві громади Сватівського району Луганщини отримали потужні генератори, які використовуватимуть після деокупації за відсутності електроенергії.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті