Розмови про відмову України від територій в обмін на що завгодно заохочують агресію - Арахамія

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія різко висловився щодо заяви в штабі Генсека НАТО про можливе надання Україні членства в Альянсі за умови відмови її від частини території. Про це Арахамія написав у Телеграм.

"Розмови про відмову від наших територій в обмін на що завгодно лише заохочують агресію", - написав Арахамія.

"У принципі, ми це вже бачимо по перших реакціях із Москви. Їм ця ідея подобається, тому що вона узаконює загарбницькі війни і підриває міжнародне право. Вона призводить до поразки демократії і тріумфу тоталітарних режимів", - зазначив він.

Арахамія також акцентував, що "відмова від територій не означає закінчення війни. Вона гарантує нові конфлікти в різних точках земної кулі".

Раніше, як повідомляє данське видання VG, про можливість членства України в НАТО за умови відмови її від частини території заявив керівник штабу Генсека НАТО Єнса Столтенберга в Брюсселі Стіан Єнссен.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті