Розбиті мости та зруйновані будинки – як після бомбардувань виглядає Бахмут із космосу

Знімки Бахмута з космосу показують масштаби руйнувань міста, яке російська армія обстрілює протягом кількох місяців. Про це 9 березня The New York Times повідомляє із посиланням на супутникові знімки.

"На нових супутникових знімках міста на сході України, де місяцями триває жорстока битва, видно, що мости через стратегічно важливу річку зруйновано", - написали журналісти.

Знімки зробила приватна компанія Maxar Technologies. І на них видно, що зруйновано мости через річку Бахмутка, яка розрізає місто на дві частини. Зараз ця річка може використовуватися українськими воїнами як природна лінія стримування росіян.

Також на супутникових знімках помітні значні пошкодження житлових будинків та промислових підприємств. Причому зміни можна бачити протягом тижнів, протягом яких Бахмут зазнає важких бомбардувань.

Найбільше постраждали східні райони міста, які за заявами росії перейшли під повний контроль окупантів. Але й у південній частині міста є сильно пошкоджені за останні кілька тижнів міст та житлові квартали.

Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомили, що росіяни не залишають спроб оточити Бахмут.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті