Росіяни вивозять ракети з Білорусі на Донбас - розслідувачі

Російські літаки вивозять з Білорусі ракети для ЗРК з-300/400 на донецький і Луганський напрямки. Про це повідомляє Телеграм-канал "Беларускі Гаюн" 13 листопада.

"За останні два дні в Мачулищі з РФ зафіксовано 8 прильотів Іл-76 ВКС РФ. Це по 2 рейси на 4 борту з реєстраційними номерами: RF-76605, RA-76767, RA-78789 і RF-76731. 11 листопада літаки пробули на аеродромі 3,5-4,5 години, що досить довго для розвантаження. 12 листопада ще довше 5,5 - 6,5 год.", - йдеться в повідомленні.

Розслідувачі у зв'язку з цим висунули три версії, навіщо "Іли" прилітають до Білорусі: завезення нових ракет і/або амуніції в РБ; вивезення ракет і/або амуніції з РБ в РФ; одночасне завезення і вивезення різних типів озброєння.

В якості пріоритетної висувається друга версія.

"І вона єдина, яка має ряд непрямих підтверджень. По-перше, це тривалий час перебування на аеродромі, про що вже сказано вище. По-друге, і це більш показово, 9 і 10 листопада, якраз перед початком прильотів Іл-76, в напрямку аеродрому «Мачулищі» були зафіксовані мінімум 16 тралів з контейнерами для ракет під ЗРК з — 300/400 (по 4 ракетних контейнера на кожному) - мінімум 64 ракети", - зазначають білоруські розслідувачі.

"Що ж стосується версій 1 і 3-то у них немає поки ніяких підтверджень. Вивезення ракет або чогось іншого з території аеродрому, після можливого розвантаження з Іл-76, не зафіксовано. Тобто сама нереальна версія на даний момент - "просто завезення ракет в РБ", а для підтвердження версії з одночасним завезенням і вивезенням різної зброї - поки недостатньо даних", - уточнюється в повідомленні.

Також відомо, куди вивозять ракети:

- аеродром "Міллерово" (Ростовська область) - 4 рейси


- Ародром "Ростов-на-Дону-Центральний" (Ростовська область) - 2

- аеродром "Чкаловський" (Московська область) - 1

- аеродром "Сеща" (Брянська область) - 1.

"Тож, якщо наше припущення підтвердиться, то йде перевезення ракет в Ростовську область, РФ. Тобто постачання ракетами угруповання на Луганському та Донецькому напрямку", - підсумували розслідувачі.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті