Росіяни випустили по Сумщині 110 снарядів і мін. Загинув 15-річний хлопчик

На Сумщині внаслідок російських обстрілів загинув 15-річний хлопець. По прикордонню області прилетіло 110 снарядів та мін. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький 30 листопада.

"Ситуація на прикордонні станом на 21:30, 30 листопада 2022 року. Сьогодні російські війська випустили по прикордонню Сумської області 110 снарядів та мін. Через обстріли постраждали Білопільська, Краснопільська, Середино-Будська та Есманьська громади", - пише Живицький.

Зокрема: по Краснопільській громаді ворог випустив 10 снарядів із САУ. Ніхто не постраждав; у Білопільській громаді росіяни обстріляли зі ствольної артилерії (35 «прильотів») міську лікарню.
"Загинув 15-річний хлопець. Дитина під час обстрілу не встигла кілька метрів добігти додому в укриття", - повідомив голова Сумської ОВА.
"Пошкоджено 4 відділення лікарні. Є руйнування перекриттів, даху. Посічені осколками 5-ть автівок, які були припарковані біля лікарні. Також пошкоджені 9 прилеглих будинків, електро- та газові мережі", - додав він.
Ще по одному з прикордонних сіл громади вівся мінометний обстріл з території росії. Було 15 «прильотів». Без руйнувань.
Також Середино-Будську громаду росіяни обстріляли з мінометів, ствольної артилерії, САУ. Було загалом 18 «прильотів». Без наслідків.
Крім цього, Есманьську громаду за день обстріляли чотири рази.

"О 11.30 був мінометний обстріл (20 «приходів» 120 мм калібру).  Внаслідок чого пошкоджено 9 приватних житлових будинків та дитячий садок. Після 12:30 росіяни знову вдарили по прикордонню із артилерії (6 «прильотів»). І вже ближче до 17:00 ще 6 мін розірвалося на нашій території. У цих випадках - без пошкоджень", - проінформував Дмитро Живицький.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті