Росіяни у новорічну ніч обстріляли дитячу лікарню у Херсоні (ФОТО)

Окупанти в ніч на 1 січня не припиняли обстрілювати Херсоні, є влучання у дитячу лікарню. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у своєму телеграм-каналі.

"Окупанти не припиняли бити по місту в новорічну ніч. Внаслідок чергового російського обстрілу 1 людина загинула, 1 - поранена. Пошкоджено будівлі обласної дитячої лікарні. Зафіксовано близько 7 прильотів, вибито понад 700 вікон. Інформація уточнюється", - написав він.
У ДСНС Херсонської області повідомили, що у новорічну ніч ворог цинічно обстрілював місто. Рятувальники Херсонщини ліквідували 10 пожеж (8 з яких виникли внаслідок ворожих обстрілів).

Так, опівночі, після «привітального» обстрілу пожежа виникла в корпусі дитячої обласної лікарні. Протягом тридцяти хвилин вогнеборцям вдалось ліквідувати пожежу. Персоналом лікарні, до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів евакуйовано в безпечне місце 17 дітей, 4 батьків та 38 працівників. Постраждалих немає. Також були попадання ворожих снарядів в інший корпус лікарні. Пожежі не виникло. Вибито вікна, пошкоджено стіни.
Зазначається, що в момент обстрілу в корпусі людей не було.

"Одразу ж надійшло повідомлення про пожежу в житловому будинку в одному з мікрорайонів міста. Через ворожий обстріл загорівся другий поверх двоповерхового будинку. Пожежу ліквідовано на площі 180 кв.м", - йдеться у повідомленні рятувальників.

Як повідомлялося, у новорічну ніч через російські обстріли Херсон та навколишні населені пункти залишилися без електроенергії.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті