Росіяни тричі намагалися наступати на Луганщині, але ЗСУ відбили всі атаки – Гайдай (ФОТО)

Російські окупанти зосередили зусилля на захопленні Верхньокам'янського у Луганській області. Про це 7 серпня у Telegram повідомляє Луганська обласна військова адміністрація.

"Ворог тричі організовував штурмові дії, при кожній з яких атакував одразу з декількох сторін. Зокрема, вів наступ поблизу Верхньокам’янського, але через супротив наших збройних сил вимушений був відступити", - повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

Такі зусилля окупанти докладають навіть попри те, що більшу частину живої сили та техніки вони перекидають у південні області. Зокрема, для підтримки штурмових дій рашисти 12 разів застосовували ствольну та 4 рази – реактивну артилерію. Також окупанти використали міномети та двічі вдарили по Луганщині ракетами.

"Населені пункти, навколо яких пролягає лінія фронту, обстріляні окупантами з усіх видів озброєння, у тому числі із танків. Шість ударів проведені штурмовою та армійською авіацією ворога", - додав Гайдай.

Раніше повідомлялося, що у зруйнованих містах Луганщини окупанти зазивають на "референдум" під виглядом гуманітарної допомоги.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті