Росіяни створюють "творчі бригади" для відправлення на фронт у спробі підняти бойовий дух окупантів - британська розвідка

У Росії створюють так звані "творчі бригади" для відправлення на фронт у спробі підняти бойовий дух окупантів. Про це 18 грудня у Twitter повідомляє Міноборони Великобританії.

"Військова музика та організовані розваги для військ мають давню історію в багатьох арміях, але в Росії вони тісно переплетені з концепцією ідеологічної політичної освіти радянських часів", - повідомляють у британському військовому відомстві.

Так там прокоментували інформацію російських ЗМІ про те, що Міноборони РФ створює дві "фронтові творчі бригади". До її лав увійдуть оперні співаки, актори та артисти цирку.

У британській розвідці наголошують, що низький моральний дух робить окупаційні війська вразливими. Насамперед йдеться про великі втрати, погане керівництво, проблеми із зарплатами, брак техніки та запасів, а також незнання про цілі війни.

"Зусилля творчих бригад навряд чи суттєво знімуть ці побоювання", - наголосили у розвідці.

Нагадаємо, раніше російська влада намагалася "психологічно розвантажити" мобіків балалайками та губними гармошками, організувавши їхній збір.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті