Росіяни можуть готувати провокації з використанням авто ОБСЄ – журналіст (ФОТО)

Росіяни завозять на тимчасово окуповані території позашляховики Toyota Land Cruiser з маркуванням ОБСЄ. Про це пише військовий журналіст Андрій Цаплієнко у Telegram.

"Увага. Прошу максимального репосту. Це вкрай важливо, враховуючи ситуацію в Дніпрі. Щойно по своїх каналах я отримав це фото. Воно зроблено сьогодні перед КПП біля окупованого Ізварине. На фото трейлери-автовози, які заїжджають з Росії. На трейлерах білі позашляховики Toyota Land Cruiser з маркуванням ОБСЄ. Саме на таких автомобілях до 24.02.2022 пересувались по Донбасу спостерігачі СММ ОБСЄ", - повідомив він.

Журналіст наголошує, що машини ОБСЄ легально жодним чином не могли опинитися в розпорядженні росіян.

"Моя версія. Автомобілі потрібні зараз росіянам для провокації. Наприклад, їх можуть підірвати, не виключено, що із жертвами, а потім звинуватити Україну в злочині проти ОБСЄ", - зазначив Цаплієнко.

Така провокація, за його словами, з наступним тиражуванням в російських медіа, дозволила б відвести медійну увагу від реального військового злочину, скоєного росіянами в Дніпрі. 

"Насправді це лише один із варіантів, як російське командування може використати джипи ОБСЄ. Вчасний розголос унеможливлює ці варіанти. І я вдячний тим сміливцям на окупованій території, які зробили ці фото", - повідомив журналіст.

Як повідомлялося раніше, Генеральна секретарка Організації з безпеки та співробітництва в Європі Гельґа Марія Шмід проти виключення росії з ОБСЄ, заявивши при цьому, що "сидіти за одним столом – не означає обмінюватися дипломатичними люб’язностями".

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті