"Росіяни тиснуть". ЗСУ відбили атаку ворога з боку Лисичанського НПЗ - Гайдай

Окупантами завдано два ракетні та два авіаційні удари, здійснено п’ять артобстрілів та ще два – із застосуванням мінометів протягом 21 липня. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у своєму Телеграм-каналі.

"Росіяни тиснуть майже із кожного захопленого ними населеного пункту на Луганщини, – написав він. – За минулу добу зі ствольної та реактивної артилерії обстріляно майже кожне село та місто, куди вороже озброєння може наразі дістати".

Він підкреслив, що постійним вогневим впливом вони хочуть посунути наших бійців з укріплень і водночас психологічно тиснуть на місцеве населення.

Як уточнив Гайдай, почастішали авіаційні удари по селах, розташованих на самій адмінмежі Луганщини та Донеччини.

"Подекуди окупантам вдається наблизитися до позицій ЗСУ настільки, щоб була змога застосувати танковий резерв. – повідомив Гайдай. – Як от поблизу Верхньокам’янки".

Він уточнив, що біля цього населеного пункту постійно точаться бої – росіяни намагаються вийти на адмінмежу Луганської області.

Гайдай також уточнив, що українські військові відбили атаку ворога з боку Лисичанського нафтопереробного заводу.

Раніше повідомлялось, що ЗСУ відбили штурм ворога на напрямку Лисичанський НПЗ – Івано-Дар'євка.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті