Росія, ймовірно, захопила весь Соледар - ISW

Українські сили більше не тримають організованої оборони в Соледарі. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Вірогідне захоплення російськими військами Соледара 11 січня не є оперативно значущим подією і навряд чи передвіщає неминуче оточення Росією Бахмута. Геолокаційні кадри, опубліковані 11 і 12 січня, показують, що російські сили, ймовірно, контролюють більшу частину, якщо не весь Соледар, і, ймовірно, витіснили українські сили із західних околиць населеного пункту", - йдеться у повідомленні.

Аналітики зазначають, що Генштаб ЗСУ та інші високопоставлені військові джерела здебільшого не повідомляли про те, що українські сили відбили російські атаки на Соледар 12 січня, як це було раніше.

"Усі наявні дані свідчать про те, що українські сили більше не тримають організованої оборони в Соледарі. Заява президента України Володимира Зеленського від 12 січня про те, що українські сили зберігають позиції в Соледарі, може мати на увазі оборонні позиції поблизу, але не в Соледарі", - пише ISW.

Разом з тим зазначається, що російські інформаційні операції перебільшували значення Соледару, який у кращому випадку є "пірровою тактичною перемогою Росії". 

ISW продовжує оцінювати, що захоплення Соледару — населеного пункту площею менше 5,5 квадратних миль — не дозволить російським силам контролювати критичні українські наземні лінії зв’язку (GLOCs) із Бахмутом, а також не покращить позиції російських військ для оточення міста на короткий час. 

Як повідомлялося раніше, рашисти зазнають великих втрат у спробах прорватися під Соледаром.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті