Росія розосередила авіацію після нових вибухів на аеродромі в Енгельсі - Ігнат

Частину авіації з аеродрому "Енгельс" у Росії екстрено передислокували після чергових вибухів на базі. Про це 27 грудня в ефірі національного телемарафону заявив речник Командування ЗС ЗСУ Юрій Ігнат.

"Після вчорашніх подій бачимо, що літаки там розосереджені, саме стратегічна авіація, йдеться про летовище "Енгельс". Безумовно, там ще залишається певна кількість літаків, але багато з них уже передислоковані на різні аеродроми, які можуть їх приймати, утримувати, обслуговувати", – повідомив він.

Також Ігнат зазначив, що активність ворожої авіації після цієї дислокації суттєво зменшилась. Проте загроза масованого ракетного обстрілу України зберігається.

"Окупанти не залишили своїх намірів, можливо, під новорічні свята або на якісь інші дати, щоб все ж таки бити по нашій інфраструктурі. Тому ми повинні готуватися постійно, дотримуватися рекомендацій влади", - зазначив Ігнат.

Нагадаємо, раніше радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що атака на аеродром в Енгельсі зірвала ракетний удар Росії.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті