Росія отримує від Ірану дрони-камікадзе траншами. Буданов озвучив цифри

Росія купила в Ірану 1700 дронів-камікадзе Shahed-136 та отримує їх траншами. Постачати Кремлю балістичні ракети Іран поки не поспішає. Про це заявив в інтерв'ю The New York Times начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов, - пише Ліга.

За укладеним влітку контрактом, Росія придбала 1700 безпілотників, зазначає керівник ГУР. Щоб переконати Іран постачати "шахеди", РФ запропонувала наукові ноу-хау для іранської військової промисловості.

За його словами, Росія отримує безпілотники траншами та наразі випустила близько 540 дронів-камікадзе. Вона використовує Shahed-136 для тактичних ударів вздовж фронту і по енергетичній інфраструктурі.

Більшість безпілотників не досягають цілі, проте вони дешеві. За словами Буданова, виробництво "шахеда" коштує близько $7000 – але достеменно невідомо, скільки РФ заплатила Ірану.

Водночас Тегеран не поспішає постачати балістичні ракети, каже Буданов.

"Іран не поспішає це робити зі зрозумілих причин, тому що щойно Росія випустить перші ракети, тиск санкцій на Іран посилиться", – пояснив начальник ГУР.

Як повідомлялося, Росія 24 грудня вивела в Чорне море на бойове чергування три кораблі, здатних нести крилаті ракети "Калібр": їх загальний залп складає 20 ракет.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті