Росія починає розбирати літаки через санкції - Reuters

Російські авіакомпанії почали розбирати літаки на запасні частини через санкції, введені Заходом. Про це 8 серпня повідомляє Reuters.

За даними джерела видання, як мінімум один Sukhoi Superjet 100 і Airbus A350, які належать державному "Аерофлоту" зараз розбираються. Причина – відсутність запасних частин, які росіяни не можуть купити за кордоном.

Такі кроки відповідають пораді російської влади, яка рекомендувала використовувати деякі літаки як "донори" для запчастин. За оцінками уряду РФ, це дозволить іншим літакам літати хоча б до 2025 року.

При цьому більшу частину авіапарку росії зараз складають саме західні літаки – зокрема Boeing 737 та Airbus A320. Та й "російські" літаки Sukhoi Superjet насправді також сильно залежать від західних запчастин. І з одного з них уже зняли двигун, щоби інший міг продовжити літати.

Також джерело Reuters відзначило, що масштабніший розбір російських літаків – це лише питання часу. Більш того, пізні покоління реактивних пасажирських літаків мають технології, які необхідно постійно оновлювати.

За словами джерел, навіть протягом року після набрання чинності санкціями зберегти сучасні реактивні літаки на озброєнні буде викликом для росії.

Нагадаємо, що в середині липня стало відомо, що росія не повертає міжнародним авіакомпаніям 400 літаків.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті